Kártyajáték

Kártyajáték
Akció játékok iPhone-ra, iPad, és iPod touch készülékekre. iOS rendszerre kártyajáték letöltése, okostelefonra. Játékok sok esetben csak szülői felügyelettel játszhatók.

 

Solitaire

kártyajáték

ESRB 9+

ios játékok letöltése ingyen

UNO ™ & Friends

kártyajáték card game

ESRB 9+

ios játékok letöltése ingyen

Bingo Bash™

kártyajáték iphone

ESRB 12+

ios játékok letöltése ingyen

Gin Rummy

kártyajáték letöltése ingyen

ESRB 4+

ios játékok letöltése ingyen

Memory!

iPhone iPad iPod touch free game

ESRB 4+

ios játékok letöltése ingyen

 

 

Érdekességek:

Az európai kártya bölcsője Olaszország a XIII. században. Giovanni Morelli 1393-i krónikája említi, hogy Itáliában a XIV. században általánosan elterjedt a kártya. A naibi kártyalapok figurái allegorikus, mithológiai és kozmikus hatalmasságokat ábrázoltak. Állítólag ismeretközlési céllal készültek, de később szerencsejátékra használták.

Az európai játékkártyák egyik jellegzetessége a sorozatjelek jelenléte a lapokon. Mivel a kártyák esetében szimbólumrendszerekről beszélhetünk, az utókor számtalan magyarázattal próbálja megfejteni az alkotói szándékot: mit is jelenthetnek a sorozatjelek.

free card game download  Francia

A kőr (coeur) azonos a pirossal, pikk (pique) a zölddel, a treff (tréfle) a makk absztrakt ábrázolása. A káró (carreau) pedig vélhetően a franciák csengettyűt helyettesítő újítása.

kártya játék játékok ingyen letöltéseA magyar kártya (Doppeldeutsche, Tell- vagy négy évszak kártya) / Német / 

szív vagy piros (Herz): papság;  csengettyű (Schelle): nemesség;  levél vagy zöld (Blatt): középosztály;  makk (Eichel): parasztság.
(A magyar nyelvben csengettyű helyett a tök honosodott meg.) 

A francia kártya a legismertebb és legelterjedtebb játékkártyatípus, a legtöbb ismert kártyajátékot francia kártyával játsszák.
Egy pakli négyféle, egyenként tizenhárom lapból álló sorozatból áll, ezek a fekete pikk, a piros káró, a fekete treff és a piros szív, avagy kőr.
A sorok 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, bubi (J), dáma (Q), király (K), és ász (A) lapokból állnak, az ász felel meg az 1-esnek, de értékben a király után következik, mint a legerősebb lap.   kártya játék játékok ingyen
A paklit még két vagy három joker egészíti ki. A francia kártyának létezik négyszínű kártya változata is, mely többnyire annyiban tér el, hogy a káró kék, a treff zöld.

Iphone kártyajáték letöltése ingyen.  Válogatott Iphone játékok ingyen, minden. Kartyajatek ingyen iOS-en iphone-ra.  Legjobb ingyenes iPhone-ra, iPad, és iPod touch applikációk, kártyás játékok neked ingyen.